17 d’abr. 2012

Presentacions de llibres locals: Sant Jordi 2012


Dijous 19 d'abril, a les 19:30 h. Presentació del segon volum de La vida tortosina (1939-1979) a la Sala Gran de l'Auditori Felip Pedrell.. 

Es veuran fotografies recollides pels germans Otero i narrades pel propi Joan Otero, reflexant el tortosí de a peu dels anys posteriors a la guerra. Al cap d’unes quantes instantànies s’obriran les llums i el sinyó alcalde Ferran Bel donarà la benvinguda a la platea i donarà el torn a l’editor Miquel Àngel Pradilla de l'editorial Onada (els valents que han imprés tota l’obra) qui lloarà a l’autor i a l’obra titllant-la d’imprescindible, després l'alcalde donarà el torn a Arturo Gaya, fill del sastre Gaya i conegut contertuli tant a Radio Tortosa com a la Tele 3, qui dissertarà sobre la necesitat dels vestits a mida i de l’època. Ja quasi arribant a la mitja hora de l’esdeveniment l'alcalde donarà el torn a l'autor, animant-lo a fer un volum més sols sobre l’Ajuntament. Després dels 2 minuts i mig d'agraïments de l'autor, l'alcalde donarà l'acte per acabat i tots ens prepararem per a presenciar la projecció del vídeo del realitzador Oriol Gracià, on surten, entre d'altres personalitats, el bomber Ricardo Príncep, la vocalista Pepita Solanes  o l’alcalde Felipe Tallada, i del vídeo del realitzador de Jesús, Paco Fuentes, qui retrata amb la seua càmera de Super 8 l’últim viatge del Carrilet.

Dijous 19 d'abril, a les 19:30 h.: Presentació de l'edició crítica de Los col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa (2011), de Cristòfol Despuig, a càrrec d’Enric Querol i Josep Solervicens a la Sala Jordi Brull de la EMD de Jesús.

Divendres 20 d’abril, a les 20:00h: Presentació del llibre La Senyora d’Avinyó de Francesca Aliern, amb la intervenció de l’autora. 


Divendres 20 d’abril, a les 20:00h: Presentació del llibre Galtes de Perdiu d'Andreu Subirats, a càrrec de Joan Todó. LLibreria Viladrich.


Divendres 20 d'abril, a les 20:30 h.: Presentació del llibre de Joan Moreira: EL BON HUMOR TORTOSÍ
o la exaltació dels humils, a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

L'acte serà presidit pel Sr. Alcalde i hi actuaran l'Orfeó Tortosí i la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa.

El llibre parla de la Tortosa de finals del segle XIX i principis del XX, centrant-se principalment en els malnoms de l'època. No només hi trobareu informacions impagables sobre la vida quotidiana d'aquell temps, sinó que, a més, riureu de valent contemplant les pintoresques facècies dels vostres avantpassats. I, si sou tortosins, potser us trobareu algun dels vostres iaios i rebesiaios entre les pàgines del llibre.

Divendres 20 d'abril, a les 20:30 h.: Presentació del llibre L'Ampolla i la seva gent, 2a part, al Saló de Plens de l'Ajuntament de l'Ampolla.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada