23 de juny 2010

Web de la setmana... Víctimas de la Guerra Civil y Represaliados del Franquismo

Aquesta setmana us recomanem una web del Ministeri de Cultura. Es tracta de Víctimas de la Guerra Civil y Represaliados del Franquismo.

L'objectiu d'aquesta web és crear un memorial virtual que recollirà els noms i dades personals de tots aquells que van patir les conseqüències de la Guerra Civil. D'aquesta manera els ciutadans que ho vulguin poden honrar i recuperar tots els què directament van patir les injustícies i greuges produïts per motius polítics, ideològics o religiosos.
Per a això, al costat dels noms, s'indiquen les referències documentals amb les quals els ciutadans podran sol.licitar còpia en els diferents arxius o descarregar-se a l'ordinador, si els documents han estat digitalitzats.

El nombre de víctimes referenciades és d'aproximadament 750.000 persones i és el resultat del buidatge de la documentació generada pels propis òrgans i tribunals creats pel franquisme; documentació que es conserva en els arxius estatals gestionats pel Ministeri de Cultura i en l'Arxiu Històric Provincial d'Osca, de titularitat estatal i gestionat per la Comunitat Autònoma d'Aragó.

El portal disposa d'un formulari per fer cerques senzilles (només cal introduir qualsevol paraula: un cognom, una població... per fer la cerca), i d'un altre per fer cerques avançades (que permet cercar a més a més per professió o en el fons d'un arxiu concret).

Si ho voleu, podeu veure el resultat d'una cerca senzilla per fer-vos la idea de la informació que ens ofereixen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada