13 de maig 2010

Recomanació de la Setmana

Avui no us recomanem un bloc ni una pàgina web: us recomanem un wiki, és a dir, una obra de referència que es troba a la xarxa i que es confecciona per la col·laboració de diferents persones que aporten els seus coneixements per redactar-ne els diferents articles.
La Wiki que us donem a conéixer avui s'anomena Ilercavònia i, segons els seus autors, "és l'enciclopèdia oberta de les comarques centrals dels Països Catalans, el primer espai wiki sobre la gent i el territori del tram final del riu Ebre, entorn del massís dels Ports".


Hi trobareu diferents articles sobre monuments, pobles, dades electorals, història d'empreses, entitats de tots tipus, biografies de personatges.

A destacar, com a curiositat, l'apartat de gentilicis que ens permet saber el nom dels habitants de les diferents poblacions.

També és interessant la gran quantitat d'informació gràfica que conté en forma de mapes, imatges de banderes, emblemes municipals.... i els enllaços a altres pàgines web i a articles de premsa digitals que permeten ampliar la informació dels diferents articles.

Si voleu saber més sobre els ilercavons consulteu la wikipedia o bé veniu a la biblioteca on podeu consultar l'obra:
La Ilercavònia / Jordi Diloli i Fons. Tortosa : Cooperativa Gràfica Dertosense, 1991

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada