4 de maig 2010

INAUGURACIO DEL MUSEU DE LA PAUMA

El proper dimecres 5 de maig, a dos quarts de cinc de la tarda, tindrà lloc al Mas de Barberans la inauguració del Centre de Desenvolupament rural Museu de la Pauma.


L’ofici de llatadora, dona que treballa la pauma, és l’eix central del discurs museogràfic. El centre fa recerca i a més a més ofereix un seguit d'activitats al voltant de la cistelleria com són exposicions, tallers, cursos, xerrades o demostracions de l'ofici.

Si voleu saber més coses d'aquest ofici tradicional que perviu encara al Mas de Barberans visiteu la web del centre o podeu consulteu els documents que tenim a la Biblioteca sobre el tema:


  • "Inventari de peces fetes amb pauma a Mas de Barberans : aproximació a l'intercanvi de peces de pauma per d'altres productes : Baratar"/ Pepa Subirats Rosiñol. A: Herència patrimonial i sectors socioeconòmics. Benicarló : Onada, 2008, p. 397-410

  • "Descripció del procés de producció del treball de pauma : la creació d'un centre de referència dels treballs de pauma a Mas de Barberans" / Cristina Cardona Mestre. A: Herència patrimonial i sectors socioeconòmics. Benicarló : Onada, 2008, p. 77-86

  • L'Artesania de la llata [Recurs electrònic] / coordinació: Cristina Cardona Mestre. Mas de Barberans : Ajuntament de Mas de Barberans, 2004.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada