26 de febr. 2010

WEBS RECOMANADES: Lo Cel

Si us interessa saber més coses sobre la nostra llengua i la nostra cultura, us recomanem una visita a la Web de Lo Cel: Centre d'Estudis Lingüístics i Literaris de les Comarques Centrals dels Països Catalans.


Es tracta de la seu web d'un grup de filòlegs i lingüistes de les nostres contrades que recopilen informació sobre la llengua que parlem a les comarques de la Terra Alta, Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Matarranya, Ports i Maestrat.


A més de la pàgina web també publiquen un blog i una revista en paper beCEroLes que ja porta tres números publicats i que podeu consultar a la Biblioteca. També mantenen Beabà de la qual ja en vam parlar en un altre post.


Així mateix han recopilat una extensa bibliografia sobre la nostra parla, que inclou també una referència a la Biblioteca o centre on es pot consultar el document.

Un altre apartat interessant és el de directoris que es subdivideix en estudiosos, biblioteques i mitjans de comunicació (amb un llistat molt interessant de diaris locals de la zona publicats a finals del segle XIX i principis del XX).

Però per a mí el més interessant de la web és troba a la secció Hemeroteca, on podem trobar articles sobre la nostra llengua a text complet, però també mapes lingüístics, etnotextos, rondalles, llegendes, romanços, refranys, endevinalles, cançons amb partitura inclosa, els grups musicals de les nostres contrades, un vocabulari de les nostres paraules...

En fi, una web molt treballada, que esdevé tot un compendi de la nostra cultura més propera.

1 comentari:

  1. Llàstima que no es trobi aquesta documentació a la biblioteca de Tortosa!

    ResponElimina