1 de nov. 2009

Hemeroteca local

La Veu de la comarca

Gèminis

La Zuda


EL NOSTRE FONS

Físicament, la secció consta de prop de 250 títols de publicacions periòdiques editades a les Terres de l'Ebre. Es tracta de diaris, setmanaris, butlletins municipals, publicacions d'entitats, revistes..., algunes en curs de publicació i d'altres que ja han deixat de publicar-se.
El fons de l'Hemeroteca s'actualitza constantment amb l'arribada de nous números que podeu consultar al nostre catàleg.

També podeu examinar l'inventari de revistes locals per conèixer tots els títols que tenim i el període que abasten. Aquests fons es troben al Magatzem i, per tant, si els voleu consultar ho heu de demanar al personal.
Pel que fa als diaris i setmanaris, al fons local hi trobareu els que apareixen en el següent inventari, i també heu de sol·licitar al personal els números que volgueu consultar.


RECULL DE PREMSAD'altra banda, l'any 2011 vam començar un projecte per crear un recull de premsa que ens permetés posar a l'abast de tothom una selecció de notícies del nostre territori publicades a la premsa escrita.
Es tracta d'una col·lecció de notícies recents, on de cada article hi trobareu la descripció, un petit resum i un arxiu amb la notícia completa, que podeu llegir o descarregar.
 
FONS LOCALS A INTERNET

PREMSA ACTUAL


A més a més, si voleu consultar algunes revistes locals actuals text complet teniu la possibilitat de fer-ho a RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert).

Es tracta d'un repositori cooperatiu des del que es poden consultar, en accés obert, els articles a text complet de revistes científiques, culturals i erudites catalanes. En el nostre cas hi trobareu: Beceroles, Butlletí del Centre d'Estudis de la Terra Alta, CEP(Centre d'Estudis Planer), Ebre 38: revista internacional de la Guerra Civil, 1936-1939, Miscel·lània del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, Raïls, Recerca i Lo Senienc.

PREMSA HISTÒRICA
Pel que fa a la premsa històrica,  podeu accedir a publicacions locals a través de les  publicacions periòdiques locals digitalitzades, que són propietat de l'Arxiu Històric Comarcal i que van des de l'any 1882 fins al 1938.
Hi trobareu a text complet disset publicacions periòdiques conservades a l'Arxiu que us podreu descarregar, imprimir o enviar per correu electrònic.

Per acabar, també us recomanem la visita a la Biblioteca Virtual de Prensa Històrica del Ministeri de Cultura, on hi ha digitalitzades diverses publicacions periòdiques històriques de les nostres Terres: 23 títols de Tortosa, 3 d'Amposta i 1 d'Ulldecona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada